Ön itt jár: > >

Túrázás, madárles

Hallott a Négyszögletű Kerek Erdőről? A nevet Lázár Ervintől kölcsönözte a település, és ehhez hűen nevezte el a tanösvényeit is!

A kirándulók a kijelölt Négyszögletű Kerek Erdő tanösvényein végigsétálva ismerkedhetnek meg az erődvel és annak lakóival. A tanösvényen haladva a kirándulók körüljárják a falut, áthaladva a legszebb kilátópontjain, felfedezve a környék csodálatos természeti kincseit és értékeit.

A tanösvény bejárása kellemes időtöltés kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Fedezze fel Ön is Kisszékely természeti és kulturális örökségét.

A tanösvény bejárása során ízelítőt kaphatunk a falu, és egyben a Tolnai-Hegyhát természeti és kulturális kincseiből. A jelzett út körüljárja a falut, érinti a környék nagy erdőtömbjeit, áthalad a legszebb kilátópontokon.

Az út mentén 22 állomás ismertető táblái segítik a tájékozódást, az állomások némelyikén pedig pihenőhelyet is találunk. A közel 11 km hosszú körutat 4 tanösvény alkotja: Kökény, Berkenye, Galagonya és Vadkörte. Az állomások egymás utáni felkeresése során egyvégtében bejárható, de a négy kisebb körúton külön-külön is végigsétálhatunk. A négy körút találkozási pontja az iskola épülete mellett található.

A túrázáshoz elérhető túravezető füzet is.

 

Kisszékely turistautak

 

Amennyiben kérdés van programjaink kapcsán, hívjon minket a +36 30 469 5316-os telefonszámon, vagy írjon nekünk!


Tartalomhoz tartozó címkék: programok