Helytörténeti és Iskola múzeum

A korabeli hangulatot idéző tanterem és a falu helyi használati tárgyaiból összeállított kiállítás várja az érdeklődőket. A tanterembe belépve egy időutazáson vehetünk részt. Az ember szinte úgy érzi, éppen egy tanóra közepére csöppent, annyira élő minden.
A kiállításon megtalálható tárgyak mind-mind eredetiek, melyet az itt élők őriztek meg, és gyűjtöttek össze az utókornak. A falu iskolája sajnos ma már nem működik, de bárki betérhet ide, aki szeretné megtudni, milyen lehetett nagyanyáink korában az oktatás.

A tanteremből kijőve beléphetünk egy igazi, helytörténeti gyűjteménybe. A falu lakóinak jóvoltából több száz tárgy került kiállításra, melyek hűen idézik a korábbi korokat. Kis sétánk során találkozhatunk egy berendezett szobával, melynek közepén egy hatalmas ágy áll, rajta igazi nagy dunyhával. Ugyan ebben a helyiségben csodálotos konyha lett kialakítva, melynek minden szeglete a meleg otthon érzetét sugallja. 
Egy másik helyiségben különböző háztartási, mezőgazdasági, kádár és egyéb eszközök láthatók. Megtekinthetünk olyan szerszámokat, eszközöket, melynek talán, ma már a jelentését sem tudjuk.

Amennyiben kérdés van programjaink kapcsán, hívjon minket a +36 30 469 5316-os telefonszámon, vagy írjon nekünk!


Tartalomhoz tartozó címkék: programok