Kiváló helyszín...

Kisszékelyben egy nagyszerű estét, egy tartalmas, éjszakába nyúló napot, majd egy frenetikus délelőttöt töltöttünk el. Kiváló helyszín, ha valaki barátokkal szeretné múlatni az idejét, mert ez a hely lehetőséget biztosít arra, hogy semmi se zavarja meg az együttlét örömét. A hely nyugalma rendkívüli – különösen a városlakók számára. A csend itt új értelmet nyer. A hely nyugalma hamar átragad mindenkire és aki csak egy kicsit is élvezi a természet látványát, hangjait, az akármerre megy, mindenhol csak tátja a száját. Ha a település egyik felén emelkedő dombra megyünk fel, akkor a másik oldalon lévő domb lankáiban, legelőiben, mezőiben, facsoportjaiban, fenyveseiben találjuk meg a hely szépségét, míg a másik dombra felsétálva ebben az oldalban találjuk meg ugyanezt.
A legkiemelkedőbb élményprogramként – ha egyáltalán szabad az élmények között különbséget tenni - a helyi természetbarát házaspár vezetésével tett sétát említhetjük, akik séta és túravezetés közben olyan oldaláról mutatták be és magyarázták el számunkra a természet működésének egy kis részletét, amelyre eddig nemigen volt példa életünkben. A fák versenyző, ám mégis egymást támogató együttélését, a gombák varázslatos és éltető fonal-rengetegének működését, a kiszáradtnak látszó gubacsokban rejlő apró élet értelmét olyan előadásban hallgathattuk végig, amely mindenképpen felejthetetlenné tette számunkra az amúgy is mosolygós faluról alkotott rendkívül pozitív véleményét. Ha ilyen módon tanítanának az iskolákban, rendkívül kiszélesedne a természetvédők száma.
Bár a civilizáció jelen van, mégis - néhány lépést megtéve – gyorsan magunk mögött hagyhatunk mindent – átadva magunkat a természet ölelésének.
S bár a fentiek egy külső szemlélő szemével olvasva talán kicsit giccsesnek hathatnak, ám azokat megélve ebből semmit sem érzünk – csak valami varázslatot.
Kisszékelyről mostantól a természet, a nyugalom és a harmónia jut majd eszembe.
Remélem, hogy barátainkkal többször élvezhetjük még a jövőben az ott élők kedvességének, a helyi tehenészet friss végtermékeinek, az őzek járta erdőknek, s az „éjszakai safarizásnak” azt a speciális elegyét, amit a vendéglátóink biztosítottak számunkra.
Köszönjük barátainknak és köszönünk mindent Kisszékelynek!
 
Jámbor Árpád és Zsuzsa
Record Ajtó Kft.
 

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT?

Jöjjön el hozzánk, és élje át azt az élményt, ami miatt már sokan minket választottak! A település hangulata, a falut körülvevő erdő, a tiszta levegő, a valódi természeti kincsek mind-mind olyan élményt nyújtanak, melyektől egyedülálló élményben részesülhetnek a Kisszékelybe látogatók!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Rólunk