Kisszékelyben a pesti úri népek csak...

Kisszékely az a hely, ami Simontornyától uszkve 10 km-re helyezkedik el, és onnan már nincs tovább. A zsákfaluból, ha átmegy előttünk egy ló, akkor max. megfordulunk vagy tolatunk. Vagy sokkal inkább letesszük a járgányt és sétálunk, bicajozunk, traktorra vagy pacira pattanunk. Ez ugyanis az a falu, ahol az út melletti tó reggel, mint a mesében, párolog komótosan, ahol fehér farú őzikék ugrálnak a szántásban, ahol bort kortyolgatunk a domb tetején álló toronyban, és ahol a reggeli kávét nem máshol fogyasztjuk el úriasan, mint a helyi kultúrközpontban, vagyis a kocsmában.

Kisszékelyben a pesti úri népek csak ámuldoznak, meg vágyakoznak, hogy lehet ezt az életet másképp is: hogy van olyan, hogy a tinédzser gyerek pénteken elhajítja a mobiltelefonját és lekvárt főz a helyiekkel, hogy kiül a tó partjára egy zsebpecával meg egy zacskó pufival, és hogy az emberek itt egymással beszélgetnek, nem a telefonjukat nyomogatják, meg chatelnek. Már csak azért sem, mert - hál’ Istennek - térerőből van itt a kevesebb.


Réka teljes cikket írt, mely ITT OLVASHATÓ!

Szécsényi Réka
blogger │ Eat, Move & Smile

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT?

Jöjjön el hozzánk, és élje át azt az élményt, ami miatt már sokan minket választottak! A település hangulata, a falut körülvevő erdő, a tiszta levegő, a valódi természeti kincsek mind-mind olyan élményt nyújtanak, melyektől egyedülálló élményben részesülhetnek a Kisszékelybe látogatók!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Rólunk